Dumme Lili

STINE ILLUMS SMUKKE FORSIDE

Forlaget skriver: En dirrende smuk, hjerteslags-varm billedbog om, hvordan man har det indeni, når man er dum mod andre – og sig selv – og godt ved det, men ikke kan la’ vær’. Når man er i et humør, man egentlig gerne vil ud af, men ikke helt selv kan...

 

ANMELDELSER

Politiken:

Dumme Lili får fem smukke hjerter: Man bliver klogere på alting i denne enkelt fortalte og smukt illustrerede historie.

Fyens stiftstidende:

Jeg sætter stor pris på børnebogsforfattere og illustratorer der udfordrer og fornyer genren ... En yderst lærerig og indsigtsfuld bog.

Potskilove:

Konklusionen er: Dumme Lili er ikke alene oplagt at læse med børn, men den burde, efter min mening også læses af alle, der arbejder med børn, for at skabe en bevidsthed om fortællingens magt i forhold til barnets selvbillede og selvfortælling.

Lili er for evigt skrevet i mit hjerte. Det banker for hende og siger: LÆS, LÆS, LÆS!

Litteratursiden:

Mette Vedsø har en del børnebøger bag sig, men dette er den første billedbog, hun laver. Og forhåbentlig er det ikke den sidste!

Børnenes Bøger:

Det er sådan en fin beskrivelse af hvordan et bestemt ord kan manifestere sig så meget i en, at ordet bliver en næsten fysisk del af en selv; at man føler, at man bliver ordet .

Lektørudtalelse, uddrag:

- Fantastisk dejlig og anderledes billedbog.

- Sproget er fængende, poetisk og samtidig mundret

- Den debuterende billedbogsillustrator viser høj kunstnerisk kvalitet.

- Bogen vil kunne give anledning til megen snak og refleksion over selvforståelse og identitet hos børn og voksne.

 

 

UDSTILLET I BRATISLAVA

Stine Illums smukke illustrationer til 'Dumme Lili' er med i den årlige udstilling i Bratislava - Biennial of Illustration - som er en stor, tilbagevendende udstilling med illustrationer fra hele verden.

DUMME LILI ER OVERSAT TIL ARABISK.