Dobbelt så gammel


NOMINERET TIL KULTURMINISTERIETS FORFATTERPRIS FOR BØRNE- OG UNGDOMSBØGER

NOMINERING

ET STORT STORT SKULDERKLAP TIL TOVE:

Blandt alle udgivelser i 2016 er Tove tænker, Dobbelt så gammel blevet udvalgt sammen med to andre titler til Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og ungdomsbøger.

Udvalget som består af består af Kamila Slocinska, Anita Brask Rasmussen, Merete Flensted Laustsen og Søren Fanø kom med følgende begrundelse for deres nominering:

I ”Dobbelt så gammel” er 8-årige Tove på campingtur i Sverige med hendes forældres venner. De har en søn, Kuk, med på 16. Godt nok er han dobbelt så gammel som Tove, men ... ”8 plus 8 er 16, kys din kæreste på rejsen.”

”Dobbelt så gammel” er et eksempel på, at en lille letlæst bog kan være velskrevet og rumme både poetisk og matematisk sprog, store tanker og give stof til eftertanke. Samtidig med at den er fortalt i et sprog der flere steder giver læseren mulighed for netop at tænke over, hvad sprog er - og måske ikke mindst hvad tal er og hvad de betyder. 

LIDT OM BOGEN OG ANMELDELSER

LÆS STARTEN AF BOGEN

  • Stine Illum har opfundet det fortryllende og nære blyantsunivers se mere på hendes hjemmeside - stineillum.dk
  • '8 + 8 er 16, kys din kæreste på rejsen' satte mig i gang med denne bog.
  • Tal har altid fascineret mig - noget Tove og jeg har tilfælles ;-)
  • Bogen er egnet både som højt- og selvlæsning til børn mellem 7-11 år.
  • Da jeg skrev i 'Dobbelt så gammel' og lærte Tove at kende, kunne jeg mærke, at jeg ikke havde lyst til, at det sluttede. Der var andre Tove-bøger på spring. Derfor bliver Tove-bøgerne til flere bøger under den samlede titel 'Tove tænker'.
  • I den næste Tove-bog, tager Tove turen til London helt alene for at besøge sin onkel. Denne bog udkommer i 2017.STRØTANKER

ANMELDELSER

Bogbotten

Information

Bog.nu


HANDLING

Tove filosoferer over verden og over hvorfor, den hænger sammen, som den gør. I den første bog 'Dobbelt så gammel' møder hun Kuk på en campingtur til Sverige med sin familie. Kuk er dobbelt så gammel som hende, og det er ærlig talt ikke den vildeste optur, når nu han er den sødeste, Tove nogensinde har mødt og især meget sødere end Kuks lillebror, som er på alder med Tove.

Udover at Tove sover i telt, vinder chokolade og taler med en elg, så tænker hun også ret meget i tal.

Er 8 år mange år?

Hvor langt skal der være mellem kærester?

Hvad er stort, og hvad er småt?

Og måske lærer hun lidt om tallenes magi og finder sine egne svar.