Kaj-serien

LÆS LØS

KAJ-SERIEN VINDER SKRIVERPRISEN 2019

LÆS STARTEN AF BOGEN

LÆS LØS er Gyldendals nye letlæsningsserie. Læs løs erstatter den serie der før hed Dingo. LÆS LØS har 10 overskuelige niveauer fra begynderlæsning til sikker læsning. KAJ er niveau 5

 

Kaj er ikke modig.

Han vil ikke synge solo. Eller hoppe fra vipper. Eller flyve til månen i en raket. Kaj vil hellere se på.

Serien om Kaj kræser om mod og hvad det egentlig vil sige at være modig.

Læs Bodil Christensens anmeldelse på af 'Kaj og lektien' på Bogbotten.dk

Læs Bodil Christensens anmeldelse på af 'Kaj på tur' på Bogbotten.dk

Om bøgerne siger Skriverprisudvalget blandt andet: 

”Mette Vedsø har skrevet tre fantastiske letlæste bøger med høj litterær kvalitet. Bøgerne handler om drengen Kaj, der ikke er så udfarende som sine klassekammerater, men mere forsigtig. Med historierne om Kaj formår Mette Vedsø på eminent vis at fortælle en masse om at være menneske. Alle kan sætte sig i Kajs sted, og forhåbentlig kan bøgerne være med til at sikre, at læserne beholder deres læselyst under læsetræningen.”

Skriverprisen tildeles en skøn- eller faglitterær forfatter, der skriver læsevenligt og derved tilgodeser de mange forskellige læsere, som kan have svært ved at tilegne sig en del af den litteratur, der udgives. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed.

Skriverprisudvalget siger: ”Serien om Kaj lever til fulde op til bedømmelseskriterierne, og så er den oven i købet med til at bryde det kønsstereotype billede af, hvordan en dreng er og skal være.”


Jens Raahauge skriver om Kaj-serien i forbindelse med skriverprisen:

https://www.folkeskolen.dk/1044622/mette-vedsoe---var-en-hel-fredagsmesse-vaerd


 

Kaj på tur

Kaj og lektien

Kaj og sneglene

Kaj og vandet