To minutter i dommedag

BOGENS FORSIDE

LIDT OM BOGEN

LÆS EN SMAGSPRØVE

  • Mine tanker kredsede fra starten om øjeblikke, dem der gør en forskel i livet
  • Vi bevæger os 'rundt på villavejen' i samlingen (selvom vi også kommer et smut til Spanien.
  • Jeg husker et citat om novellegenren - en roman er som en rejse, en novelle er som en lussing eller et kys -jeg synes egentlig, det indrammer formen ret fint.

STRØTANKER

Omdrejningspunktet i novellesamlingen er at være under pres - helt uudtømmeligt og aktuelt – pres der kommer snigende, buldrende, kommer udefra, indefra - hvad gør det ved os? Måske lukker det op for grusomme sider og upassende følelser som skam og had, eller måske sker det modsatte, at man mærker en forløsning.

Anmeldelser:

Litteratursiden

Bogvægten

Bookeater

Bogbotten

Der er 8 noveller i samlingen:

Hestehuller, Under pres(sure), Familien Vel, En afvej, Klassens Solar Plexus, Påskefrokost, Dødsstød, Nye udfordringer.

Søren Fanø fra Bogbotten.dk:
Det er dejligt at kunne byde en velskrevet og uhyre relevant ungdomsnovellesamling velkommen i udskolingen.
Der ligger mange timers god undervisning gemt i de otte noveller, ikke kun hvad angår indholdet, men så sandelig også sproget, jeg – fortælleren og de tomme pladser og åbne slutninger Mette Vedsø har overladt til læseren. Det er ikke alle forundt at kunne sætte sig ind i de unges vanskelige følelser. Novellerne kan selvfølgelig også læses for deres egen skyld af af både unge og deres voksne.

Kan varmt anbefales til unge fra 6. klasse litteratursiden.dk
Novellerne er korte og stramt komponerede. De er velskrevne og med en åbenhed mellem linjerne, der gør dem velegnede til fortolkning og analyse.
Fortællingerne giver stof til eftertanke, og de kredser om tematikker, som mange unge vil kunne genkende fra deres eget liv. Novellesamlingen kan varmt anbefales til unge fra sjette klasse.

Mette Vedsø er med en stribe af bøger ved at slå sit navn fast som en børne- og ungdomsforfatter med noget på hjerte. Hun er uddannet på forfatterskolen for børnelitteratur og har skrevet om skilsmisse, sorg og kulturforskelle i børne- og ungdomsbøger som ’Kærlighedskødboller’ og ’Død og citronmåne’.