Død og citronmåne

ANMELDELSER

Bogvægten: Bogen tager sig pænt og overbevisende af Mattis' kamp for at finde tilbage på sporet.

Politiken: Det handler om at forstå og forløse   ... det er klogt fortalt.

Ude og Hjemme: Død og Citronmåne er en ufattelig dejlig bog,  der vil være god for alle børn, der har mistet -  eller alle os der gerne  vil blive lidt klogere på andres  liv.

Bogbotten: Bogen tegner et nuanceret billede af en sorgramt dreng. Det er simpelthen en god historie, hvor man som læser tror på Mattis.

Lektørudtalelsen for 'Død og Citronmåne' er dejlig læsning. Her et uddrag: Voldsom og realistisk fortælling, der skærer sig ind i hjertet.

Selvom ensomhed, sorg og vrede er beskrevet meget stærkt og levende, er det samtidig en spændende, genkendelig og tankevækkende fortælling fuld af håb og livsmod.

Socialrealismen er tilbage for fuld kraft - og her i en stærk, ren og vedkommende form. Anbefales varmt

Studieprodukt til danskundervisning

UCN Aalborg

Filmen er en booktrailer over "Død og Citronmåne". 

Vi prøver, gennem analyse, at give et bud på stemningen i romanen, og samtidig vise Mette Vedsøs litterære virkemidler, der gør denne bog rigtig god. Booktraileren er stilet til lærere, og alle dem der interesserer sig for hemmeligheden bag en god tekst, der skaber billeder og dynamik.

Bogens bagsidetekst:
Mattis tænker på sin far. Da han stod op ad hegnet og så på, når han spillede fodbold. Han var der hver eneste gang. De købte hindbærsnitter efter træning og gik hjem hånd i hånd. Alt det er slut nu. Man kan dø på en villavej  en helt almindelig søndag aften.

Der er gået et halvt år, og familien er flyttet. Mattis mor vil starte på en frisk, og hun ser også friskere ud, synes Mattis. Det er næsten ikke til at bære. Han er bange for, at far bliver glemt, og han gider hverken ny skole, nye venner eller fodbold. Og så er der pigen overfor, der bander og svovler og maser sig på, hun skal bare lade ham være i fred.